Welkom

2021

CORONA-bezoekregels

MINERALOGISCH MUSEUM GROU

  • Wij streven er naar om van 1 juli t/m 29 augustus open te zijn; dinsdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur
  • Door personeelsgebrek kunnen wij niet garanderen dat wij dan ook daadwerkelijk open zijn.
  • Bezoek alleen op afspraak. Toegang per bezoekerseenheid op het hele of halve uur. Afspraak alleen mogelijk met achterlating van telefoonnummer of e-mailadres zodat wij, in geval van overmacht, de afspraak kunnen afzeggen.
  • Aanmelding per mail: museum@mineralengrou.nl. Last minute: 0566 623636.
  • Er is eenrichtingsverkeer in het museum
  • Bestaande coronaregels zijn van toepassing: 1,5 meter afstand, etc.
  • Bezoek aan toiletruimtes: liever niet
  • Afhankelijk van de situatie – indien de coronaregels niet worden nageleefd – kan de museumleiding besluiten de museumzolder te sluiten voor bezoek.
  • Entree en winkel: betaling bij voorkeur elektronisch

 

English language: please contact 0031(0)566623636 or send a mail: museum@mineralengrou.nl

Deutsche Sprache: bitte kontaktiere 0031(0)566623636 oder museum@mineralengrou.nl

Welkom op de website van het Mineralogisch Museum Grou

Verscholen tussen de bomen, omgeven door weilanden, bevindt zich halverwege de weg tussen Grou en Warten het Mineralogisch Museum. De grote schuur van een oude boerderij is omgebouwd tot museum. In de voormalige stal is een doolhof van gangetjes aangelegd waarin vitrines een plaatsje hebben gekregen. Op de

Museum Grou aoude hooizolder zijn zitjes gemaakt, een leszaaltje en zijn regelmatig wisselende exposities aanwezig. Wat is er te zien?

Vele vitrines zijn gevuld met mineralen met prachtige kleuren en vormen. Bergkristal, amethist, pyriet, zwavel, woestijnrozen, noem maar op. Natuurlijk zijn er ook echte edelstenen zoals diamanten en robijnen. En ook fluorescerende mineralen.

Enkele andere thema’s in het museum: versteend hout, dendrieten, geodes, meteorieten, zwerfstenen. De veertig vitrines op de begane grond belichten evenveel thema’s. In elke vitrine geeft een korte tekst uitleg over het moois dat te zien is. Bijvoorbeeld over de kleur of de vorm. Hoe is het ontstaan? Waar wordt het voor gebruikt?

HPIM3065a In ons winkeltje is een ruime sortering aanwezig van zowel ruwe mineralen als bewerkte mineralen en sieraden..

Groepen, personeelsuitjes, kinderfeestjes: klik voor informatie op groepen in het menu.