Welkom

Het is 25 en 26 mei feest in de Alde Feanen   Fete de la Nature

Het Mineralogisch Museum, Leechlan 22, Grou, feest mee en opent haar deuren zowel zaterdag 25 als zondag 26 mei tussen 10:00 en 11:30 uur voor een speciale activiteit.                 

Op reis door ondergrondse natuur 

Wij nemen u mee op een reis door de diepere ondergrond van Friesland. De gesteenten die daar aanwezig zijn vertellen het verhaal over de processen die zich afspeelden. Het verhaal over het warme klimaat ten tijde van de vorming van steenkool, over de ijzige koude die heerste tijdens de ijstijden, over de allesvernietigende aswolken die ontstonden toen de vulkaan onder de Waddenzee uitbarstte;  over de rivieren die hier stroomden, de duinen die het land bedekten, de zee die indampte waardoor zout ontstond………  De stenen spreken! Komt u ook luisteren naar hun verhaal?

De toegang is gratis. De koffie staat klaar vanaf 09:45 uur. Graag even opgeven: telefonisch(0566 623636) of per mail (museum@mineralengrou.nl)

Fete de la Nuture

 

Welkom op de website van het Mineralogisch Museum Grou

Verscholen tussen de bomen, omgeven door weilanden, bevindt zich halverwege de weg tussen Grou en Warten het Mineralogisch Museum. De grote schuur van een oude boerderij is omgebouwd tot museum. In de voormalige stal is een doolhof van gangetjes aangelegd waarin vitrines een plaatsje hebben gekregen. Op de

Museum Grou aoude hooizolder zijn zitjes gemaakt, een leszaaltje en zijn regelmatig wisselende exposities aanwezig. Wat is er te zien?

Vele vitrines zijn gevuld met mineralen met prachtige kleuren en vormen. Bergkristal, amethist, pyriet, zwavel, woestijnrozen, noem maar op. Natuurlijk zijn er ook echte edelstenen zoals diamanten en robijnen. En ook fluorescerende mineralen.

Enkele andere thema’s in het museum: versteend hout, dendrieten, geodes, meteorieten, zwerfstenen. De veertig vitrines op de begane grond belichten evenveel thema’s. In elke vitrine geeft een korte tekst uitleg over het moois dat te zien is. Bijvoorbeeld over de kleur of de vorm. Hoe is het ontstaan? Waar wordt het voor gebruikt?

HPIM3065a In ons winkeltje is een ruime sortering aanwezig van zowel ruwe mineralen als bewerkte mineralen en sieraden..

Groepen, personeelsuitjes, kinderfeestjes: klik voor informatie op groepen in het menu.