Welkom

Het museum heeft haar deuren weer gesloten voor de winterstop. Het afgelopen seizoen waren, naast de permanente expositie, kunstwerken van diverse kunstenaars ten toon gesteld onder de naam ‘Kunststukjes’. Aan deze expositie was een publieksprijs verbonden. Het publiek heeft massaal gekozen! De eerste prijs is toegekend aan Tineke Vogel, woonachtend te Grou, voor haar schilderij met mussen op prikkeldraad. Ook de tweede prijs ging naar een Grouster en wel naar Bartha Juckers met haar schilderij van een ontluikende bloem. De schildpad van serpentiniet, gemaakt door George Lagas uit Nieuwerkerk aan de IJssel, kreeg de derde prijs. Wij feliciteren de winnaars van harte met dit succes!

eerste prijs

tweede prijs

Welkom op de website van het Mineralogisch Museum Grou

Verscholen tussen de bomen, omgeven door weilanden, bevindt zich halverwege de weg tussen Grou en Warten het Mineralogisch Museum. De grote schuur van een oude boerderij is omgebouwd tot museum. In de voormalige stal is een doolhof van gangetjes aangelegd waarin vitrines een plaatsje hebben gekregen. Op de

Museum Grou aoude hooizolder zijn zitjes gemaakt, een leszaaltje en zijn regelmatig wisselende exposities aanwezig. Wat is er te zien?

Vele vitrines zijn gevuld met mineralen met prachtige kleuren en vormen. Bergkristal, amethist, pyriet, zwavel, woestijnrozen, noem maar op. Natuurlijk zijn er ook echte edelstenen zoals diamanten en robijnen. En ook fluorescerende mineralen.

Enkele andere thema’s in het museum: versteend hout, dendrieten, geodes, meteorieten, zwerfstenen. De veertig vitrines op de begane grond belichten evenveel thema’s. In elke vitrine geeft een korte tekst uitleg over het moois dat te zien is. Bijvoorbeeld over de kleur of de vorm. Hoe is het ontstaan? Waar wordt het voor gebruikt?

HPIM3065a In ons winkeltje is een ruime sortering aanwezig van zowel ruwe mineralen als bewerkte mineralen en sieraden..

Groepen, personeelsuitjes, kinderfeestjes: klik voor informatie op groepen in het menu.