Welkom

 

Het Openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân 2018

Op vrijdagavond zwaaien van Schiermonnikoog tot Oudemirdum en van Zurich tot Appelscha om precies 19.00 uur overal deuren open. Het wordt De avond van 2018 Verhalen:    Ook wij zijn dan open vrijdag 26 januari  om 19.00 uur en hebben onze verhalen

WARME WINTERAVOND VERTELLINGEN OVER ONZE WONDERBAARLIJKE AARDE

MINERALOGISCH MUSEUM LEECHLÂN 22 – GROU

VOORWERP: METEORIETEN, DIAMANTEN, AMETHIST, KWARTS EN NOG VEEL MEER

Heeft u wel eens een meteoriet in uw handen gehad? Of een ruwe diamant? Of een gesteente dat 152 miljoen jaar geleden ontstond toen de vulkaan onder de Waddenzee actief was? Heeft u het zand van onze stranden wel eens bekeken door een microscoop? Weet u hoe ijstijden ontstaan? Kom en laat u verrassen door onze mineralen en gesteenten! Onder het genot van een kopje koffie of een glaasje glühwein vertellen wij graag hun verhaal!

je bent welkom op 26 januari tussen 19:00 en 22:00

 

 

Welkom op de website van het Mineralogisch Museum Grou

Verscholen tussen de bomen, omgeven door weilanden, bevindt zich halverwege de weg tussen Grou en Warten het Mineralogisch Museum. De grote schuur van een oude boerderij is omgebouwd tot museum. In de voormalige stal is een doolhof van gangetjes aangelegd waarin vitrines een plaatsje hebben gekregen. Op de

Museum Grou aoude hooizolder zijn zitjes gemaakt, een leszaaltje en zijn regelmatig wisselende exposities aanwezig. Wat is er te zien?

Vele vitrines zijn gevuld met mineralen met prachtige kleuren en vormen. Bergkristal, amethist, pyriet, zwavel, woestijnrozen, noem maar op. Natuurlijk zijn er ook echte edelstenen zoals diamanten en robijnen. En ook fluorescerende mineralen.

 

 

Enkele andere thema’s in het museum: versteend hout, dendrieten, geodes, meteorieten, zwerfstenen. De veertig vitrines op de begane grond belichten evenveel thema’s. In elke vitrine geeft een korte tekst uitleg over het moois dat te zien is. Bijvoorbeeld over de kleur of de vorm. Hoe is het ontstaan? Waar wordt het voor gebruikt?

HPIM3065a                                                                             In ons winkeltje is een ruime sortering aanwezig van zowel ruwe mineralen als bewerkte mineralen en sieraden..

Groepen, personeelsuitjes, kinderfeestjes: klik voor informatie op groepen in het menu.