Activiteitenprogramma:

MINERALOGISCH MUSEUM GROU 

Expositie: PARELS VAN GRENZELOZE INSPIRATIE.

Tiny Koppens liet zich inspireren door de wonderlijke wereld van mineralen en kristallen.  In haar artquilts en textiele werken  legt zij de verbinding tussen eeuwenoude hardheid van mineralen, parels van de natuur, en de voelbare zachtheid van textiel waarin de kleur, textuur en vorm van mineralen terug te vinden zijn. In het kader van de tentoonstelling worden er van 30 augustus t/m 2 september 2017 workshops georganiseerd. Hieronder vindt U het nadere informatie over het programma van deze activiteitenweek. 

Activiteitenprogramma:

Dag Ochtend 10.00 – 12.30 Middag 13.30 – 16.00
Woensdag 30 augustus Papier knippen door Maaike van Tooren Rondleiding 1 mineralen; film over de winning van mineralen ; mineralen slijpen – demo door John de Groot.

Rondleiding 1 Textiele werken;  film/ demo machinaal quilten en borduren;  toelichting bij het werk door Tiny Koppens.

Donderdag 31 augustus Monoprinten op papier en stof door Tiny Koppens Patronen ontwerpen en stempels maken op stof en papier Werken met rubbings door Tiny Koppens
Vrijdag 1 september Kaarten maken van stof en / of papier door Tiny Koppens Rondleiding 2 mineralen;  film over de winning van mineralen; mineralen slijpen – demo door John de Groot.

Rondleiding 2 Textiele werken; film/ demo machinaal quilten en borduren;  toelichting bij het werk door Tiny Koppens.

Zaterdag 2 september Art journaal maken (boekje)

Werken met gelaagdheid en verdieping van mixed media technieken door Tiny Koppens

Art journaal maken vervolg

Alle workshops zijn bedoelt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

Kosten van iedere workshop van ½ dag € 10,00. Plus € 2,50 materiaalkosten.  De workshop op zaterdag is een hele dag en kost € 15,– plus € 5,– materiaalkosten.

De rondleiding kost €  7,50 incl. entree voor het museum en een kopje koffie of thee.

Wilt u meedoen met een workshop dan graag aanmelden 28 augustus door een mailtje te sturen naar  museum@mineralengrou.nl. Wilt u in deze mail duidelijk aangeven welke workshop u wilt volgen? Last-minute aanmeldingen graag telefonisch: 0566 623636.

Alle workshops vinden plaats in het Mineralogisch Museum:

Leechlân 22

9001ZH Grou

Op de volgende pagina’s vindt u een korte beschrijving van de workshops.

PAPIER KNIPPEN

Na enkele eenvoudige knipoefeningen gaan we aan de slag met een knipsel met uw naam erin of met een vlinderkaart.

MONOPRINTEN

We gaan met sjablonen mooie achtergronden maken op stof of papier.

STEMPELS MAKEN EN PATRONEN ONTWERPEN.

We gaan eerst eigen stempels maken. Dit kan op verschillende manieren

Daarna gaan we met die stempels patronen ontwerpen op stof of papier. Hiervoor kunnen ook de monoprints gebruikt worden. Op deze manier krijgen we leuke kunstwerkjes door de lagen die daardoor ontstaan.

KAARTEN MAKEN. U kunt kiezen of u kaarten van stof of van papier wilt maken.

De kaarten die we kunnen maken met stof zijn kleine quiltjes.  Iedere kaart wordt een kunstwerkje op zicht. Hierbij kunnen verschillende technieken gebruikt worden die ter plekke uitgelegd en voorgedaan worden. Het naaien gebeurt met de hand en de kaart wordt afgewerkt met de naaimachine.

Voor de papieren kaarten maken we een collage als basis die we verder gaan bewerken met verf en sjablonen.

ART JOURNAL MAKEN.

De basis voor een art journaal is papier. We gaan het papier op allerlei manieren bewerken met ander papier, verf en materialen en teksten naar keuze. Mineralen kunnen hierbij onze inspiratiebron zijn mar natuurlijk kunt u ook een ander onderwerp kiezen.  De werken die zo ontstaan worden later gebundeld tot een boekje.