Parels van grenzeloze inspiratie

Voor het textielwerk van Tiny Koppens zijn mineralen een grenzeloze bron van inspiratie. Kijk naar kleur, vorm en structuur. Dit is terug te zien in het werk van de kunstenaar. Ontdek de puurheid, de pareltjes van de natuur en laat u verrassen door de verbeelding weergegeven in de textiele werken van Tiny Koppens.   

De kunstenaar legt in haar werk de verbinding tussen mineralen en textiel. Mineralen de schoonheid en parels van de natuur en de hardheid van het eeuwen oude materiaal. Daar tegenover de voelbare zachtheid van textiel waarin de kleur, textuur en vorm van mineralen terug te vinden zijn.

Tiny Koppens maakt de kijker bewust van de waarde van het schijnbare waardeloze en waardeert ieder draadje als een onmisbare stap in het creatieproces.

Vanuit een eerste idee laat de kunstenaar zich leiden door haar inspiratie en het materiaal. Bewerkt de textiel en bewerkt het weer opnieuw, laag over laag en laat zich verrassen door wat eruit komt. Zo ontstaat een gelaagdheid in haar werk. Tiny Koppens werkt met allerlei soorten textiel en combineert dat met andere materialen. Daarbij hergebruikt zij graag oude stoffen en geeft materialen weer een nieuw leven. Daarbij gebruik makend van een scale aan technieken en kleuren.

www.tinykoppens.nl