Groepen zijn van harte welkom!

Wilt u er even uit met een groep? Organiseert u een kinderfeestje, een personeelsuitje of misschien een familiedag? U bent van harte welkom in het Mineralogisch Museum Grou!

Uiteraard kunt u op eigen gelegenheid rondkijken in het museum. In alle 45 vitrines zijn korte teksten aanwezig die u vanzelf door het museum voeren. Maar natuurlijk verzorgen wij ook rondleidingen. Afhankelijk van de belangstelling en de vragen worden enkele vitrines uitgekozen en extra belicht waardoor de onderwerpen nog meer gaan leven!Image51

Een rondleiding voor kinderen duurt ongeveer  30 minuten.
Een rondleiding voor volwassenen duurt ongeveer een uur.

Bent u een leerkracht op een (lagere) school en wilt u de scholieren kennis laten maken met de wondere wereld van de mineralen en gesteenten die onze aarde opbouwen? Of denkt u over een lesvervangend bezoek? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Misschien is het ook mogelijk dat een werknemer van het museum bij u op school langskomt om iets te vertellen!

Wilt u uw bezoek aan het museum besluiten met een kop koffie of thee en iets erbij? Dat kan. Op de zolder van het museum zijn een aantal zitjes aanwezig. Daarnaast is er op de zolder een, verwarmbaar, zaaltje waar u op uw gemak met een groep kunt verblijven. De zolder is bereikbaar voor rolstoelen.HPIM4497a

Speciale activiteiten zijn mogelijk. Voor kinderen is er een speurtocht. Misschien wilt u naast een rondleiding een lezing over een geologisch onderwerp. Misschien wilt u een workshop over mineralen of gesteenten. Misschien wilt u zand bestuderen onder de microscoop, misschien wilt u …….. Neem contact met ons op, wie weet kunnen we aan uw wensen voldoen!

Kosten en mogelijkheden:
Entree:
Vanaf 12 jaar: € 3,50 – per persoon
Tot 12 jaar: € 1,50 per persoon
Rondleiding:
alleen mogelijk op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
Groepen tot maximaal 25 personen.
Bij grotere groepen kan, in overleg, de groep gesplitst worden. De ene helft start met de rondleiding, de andere helft bekijkt een video of drinkt vast een kopje koffie.
Groepen, minder dan 10 personen: € 1,50- per persoon
Groepen, meer dan 10 personen: € 1,00- per persoon

Versnaperingen:
Koffie of thee: € 1,50-
Limonade (met water aangelengde limonade): € 0,50-Oranjekoek: € 2,00-

Schoolklasse : In overleg
Speciale activiteiten:
Speurtocht kinderen: € 0,50-Overige activiteiten: in overleg